Bol u trudnoći

Iznimno je važno dobro se brinuti za svoje zdravlje u trudnoći. Stoga pažljivo pročitajte uputu o lijeku i posavjetujte se s liječnikom prije početka uzimanja bilo kakvih lijekova.

Za vrijeme trudnoće, rastuća beba dobiva ključne hranjive tvari od majke. To znači da svaki lijek kojeg majka uzima može potencijalno utjecati i na dijete. Međutim, trudnoća ne jamči da žena neće patiti od glavobolja, boli u leđima i drugih uobičajenih svakodnevnih bolova. Prije uzimanja bilo kakvih lijekova za ublažavanje boli u trudnoći, pažljivo pročitajte uputu o lijeku i obratite se liječniku za savjet o dotičnom lijeku.

Glavobolje u trudnoći

Glavobolje su uzrokovane brojnim čimbenicima koji se kreću od umora i naprezanja očiju do lošeg držanja i nedostatka sna.1 Glavobolje su česte u prvom tromjesečju trudnoće uslijed porasta razine hormona i povećanja volumena krvi.2 Brufen® Effect (ibuprofen) se preporuča kao lijek za glavobolje jer njegovo protuupalno djelovanje ublažava povezanu bol i pulsiranje. Međutim, žene u trudnoći ne vode brigu samo o vlastitom zdravlju, već i o zdravlju bebe. Prije uzimanja lijekova za glavobolju ili migrene u trudnoći, od presudnog je značaja da detaljno pročitate uputu o lijeku i posavjetujete se s liječnikom.

Prije korištenja bilo kakvih lijekova u trudnoći, potrebno je proučiti uputu o lijeku i savjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja bilo kakvih lijekova.

Ublažavanje boli u trudnoći

Ako patite od glavobolja u trudnoći, općenite mjere za poboljšanje cjelokupnog zdravlja mogu ublažiti bol. Zdrava prehrana i kvalitetan san su dobro polazište, no pomažu također ispravno držanje i izbjegavanje šećera i kofeina.2 Razuman način života ključan je za osiguravanje najboljih uvjeta za vaše i bebino zdravlje.

Pod nadzorom liječnika i ukoliko je nužno Brufen® Effect može se koristiti samo u prvom i drugom tromjesečju trudnoće za kratkoročno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, uključujući migrensku glavobolju/glavobolju povezanu s migrenom, neuralgiju, zubobolju, bol u mišićima i zglobovima, bol u leđima, menstrualne bolove i bol kod obične prehlade te kod vrućice. Kao i ostali nesteroidni protuupalni lijekovi tako je i Brufen® Effect (ibuprofen) kontraindiciran tijekom trećeg tromjesečja trudnoće.

Podaci dostupni u regulatornoj službi kompanije Viatris.

Glavobolja

Glavobolja je općenito vrlo česta pojava, no postoje različite vrste glavobolje koje na vas mogu utjecati na različite načine. Glavobolje mogu nastupiti u najnezgodnijim trenucima i mogu vas spriječiti u sudjelovanju u vašim svakodnevnim aktivnostima.

Saznajte više

Ibuprofen

Ibuprofen je protuupalni lijek za ublažavanje boli koji je primjeren u slučaju privremene boli. Dostupan je u različitim oblicima: u tabletama i u obliku granula za oralnu primjenu kao i sirupu za djecu. Dolazi i u različitim jačinama ovisno o Vašim potrebama.

Saznajte više

Napuštate Brufen® Effect stranicu

Povezujete se sa internetskom stranicom koja nije u vlasništvu niti pod kontrolom Viatris. Viatris nije odgovoran za sadržaj ove stranice kao niti daljnjih poveznica.
Molimo Vas pritisnite U REDU za nastavak ili NATRAG za povratak na Brufen® Effect internetsku stranicu.