Sve o lijeku Brufen® Effect

Saznajte još više o ovome poznatom i dokazano učinkovitom lijeku za ublažavanje boli.

Brufen® Effect je analgetik koji pripada skupini lijekova koji se nazivaju nesteroidnim protuupalnim lijekovima. Aktivni sastojak je ibuprofen koji većina ljudi poznaje kao lijek za ublažavanje boli, koji je podjednako učinkovit kod ublažavanja upala i smanjenja povišene tjelesne temperature.

Brufen® Effect Duo

Brufen® Effect Duo filmom obložene tablete sadrže 200 mg ibuprofena i 500 mg paracetamola u jednoj tableti.1

Brufen® Effect Duo filmom obložene tablete naročito su prikladne za bol koja zahtijeva analgeziju jaču od one koju mogu pružiti samo ibuprofen ili samo paracetamol, kao na primjer: migrena, glavobolja, bol u mišićima, simptomi prehlade i gripe, grlobolja, povišena tjelesna temperatura.1

Komplementarni načini djelovanja ibuprofena i paracetamola u Brufen® Effect Duo film tabletama pružaju sinergijski učinak koji rezultira jačim ublažavanjem boli i povišene temperature nego pri djelovanju aktivnih supstanci pojedinačno.1

Brufen® Effect Duo je indiciran kod odraslih u dobi 18 godina i starijih.1

Brufen® Effect Rapid

Jedna filmom obložena tableta sadrži 400 mg ibuprofena, što odgovara 684 mg ibuprofen lizina.2 Učinkovitost, dobar profil gastrointestinalne podnošljivosti te trajanje i brz nastup djelovanja odlučujući su faktori kod odabira bezreceptnog lijeka za ublažavanje boli. Formulacije soli ibuprofena, kao što je ibuprofenlizin, razvijene su upravo kako bi se unaprijedila brzina analgetskog djelovanja.

Ibuprofenlizin u usporedbi s klasičnim formulacijama ibuprofena u tabletama ima povećanu topljivost, postiže veće i ranije vršne koncentracije u plazmi, ima brži početak djelovanja bez povećanja incidencije nuspojava.

Glavne namjene Brufen® Effecta

Brufen® Effect je indiciran za ublažavanje kratkotrajne akutne boli i vrućice.3 Postoji velika šansa da ste se već dosada susreli s ibuprofenom u nekome od dostupnih oblika, i možda ste već dobro upoznati s njegovim namjenama i učincima.

Brufen® Effect (ibuprofen) se koristi za kratkoročno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, zubobolje, menstrualne boli i vrućice.3

Gdje i kako možete doći do Brufen® Effecta

Brufen® Effect široko je dostupan u Bosni i Hercegovini u prilagodljivim formulacijama i veličinama doziranja. Obratite se svom ljekaru ili farmaceutu ako niste sigurni u ispravno doziranje i obavezno proučite priloženu uputu o lijeku prije početka uzimanja bilo kakvih lijekova.

Brufen® Effect (ibuprofen) koristi se za kratkotrajno simptomatsko ublažavanje blage do umjerene boli poput glavobolje, zubobolju, menstrualnu bol (dismenoreju) i povišenu temperaturu.3

Podaci dostupni u regulatornoj službi kompanije Viatris.

  • literatura

      1. Sažetak karakteristika lijeka Brufen Effect Duo 200 mg/500 mg filmom obložene tablete

      2. Sažetak karakteristika lijeka Brufen Effect Rapid 400 mg filmom obložene tablete

      3. Sažetak karakteristika lijeka Brufen Effect 400 mg šumeće granule

Ibuprofen

Ibuprofen je protuupalni lijek za ublažavanje boli koji je primjeren u slučaju privremene boli. Dostupan je u različitim oblicima: u tabletama i u obliku granula za oralnu primjenu kao i sirupu za djecu. Dolazi i u različitim jačinama ovisno o Vašim potrebama.

Saznajte više

Glavobolja

Glavobolja je općenito vrlo česta pojava, no postoje različite vrste glavobolje koje na vas mogu utjecati na različite načine. Glavobolje mogu nastupiti u najnezgodnijim trenucima i mogu vas spriječiti u sudjelovanju u vašim svakodnevnim aktivnostima.

Saznajte više

BRUO-2023-0090
Septembar 2023.

Napuštate Brufen® Effect stranicu

Povezujete se sa internetskom stranicom koja nije u vlasništvu niti pod kontrolom Viatris. Viatris nije odgovoran za sadržaj ove stranice kao niti daljnjih poveznica.
Molimo Vas pritisnite U REDU za nastavak ili NATRAG za povratak na Brufen® Effect internetsku stranicu.